Wednesday, August 17, 2011

Pengalaman membantu polis mengeluarkan mayat


Tidak semena-mena saya yang dipanggil untuk pertama kali saya dapat membantu kerja polis, ada mayat yang tersangkut di tiang bendera. orang yang memerhati kejadian tersebut, pasti tidak akan melupakannya. saya perlu mambantu kerja pihak polis untuk menurunkan mayat tersebut, bagaimana tersangkut diatas tersebut, saya kurang pasti. tapi yang pasti mayat itu semakin mereput. hampir kehitaman. terlalu lama barangkali.


saya diarahkan untuk naik seorang diri pada awalnya, badan sya di ikat erat bagi mengelakkan terjatuh. Dan seterusnya 3 lagi pegawai polis menaiki tiang bendera tersebut. kerana mayat tersebut terlalu sukar untuk di lepaskan. terlalu lama barangkali.


Setelah dicuba berkali-kali, tiang bendera tersebut membengkok, dan.. Panggggg!! tiang tersebut patah. keempat-empat daripada kami terjatuh. Tetapi tiada kemalangan jiwa. saya terus bangun, tiba-tiba ada seseorang memanggil saya.. safwan... safwan.. sayup-sayup.. lama kelamaan ianya semakin dekat... saya membuka mata, la... mimpi rupanya.....


p/s : terlalu banyak kes jenayah didalam berita sekarang ini, sehingga terbawak-bawak didalam mimpi... aduyai


Wan mohd safwan

http://www.mgcgroup.blogspot.com


2 comments: